Transfersoap rond Hafez (Lierse) heeft opvallende ontknoping gekregen

De voorbije weken was Karim Hafez de spil van een interessante transfersoap tussen Lierse, RC Lens en Freiburg. De Fransen en de Duitsers wilden stevig in de buidel tasten om de Egyptenaar weg te kopen bij Lierse, maar de transfersom (het bedrag van 2 miljoen euro circuleerde in de wandelgangen) bleek te hoog.

De interesse voor Hafez was weinig verwonderlijk. De Egyptische international speelde vorig seizoen al op uitleenbasis voor RC Lens en ontpopte er zich tot een van de steunpilaren van de Ligue 2-club. De promotie naar de hoogste Franse divisie werd net gemist en Hafez kwam ietwat ontgoocheld opnieuw naar het Lisp.

Een opbod tussen Lens en Freiburg zorgde deze zomer voor interessante transfergeruchten, maar uiteindelijk begon Hafez gewoon mee aan de voorbereiding bij Lierse. De linksachter speelde mee in de oefenduels, maar werd niet opgenomen in de selectie voor de match tegen OHL. Nu, vlak voor het tweede voetbalweekend, kwam er een doorbraak in het moeilijke dossier.

Verhuur

RC Lens kwam tot een akkoord over een nieuwe huurdeal en zal dus ook dit seizoen Hafez gewoon tijdelijk overnemen van de 'Pallieters'. Welke sommen er besproken zijn om die deal rond te krijgen, zijn niet geweten. Het contract van Hafez loopt medio 2019 af in Lier.

Nieuws

Top