Goudhaantje Cardona trapt Cercle naar zes op zes; Union nog steeds (doel)puntenloos

Cercle Brugge heeft nu ook haar eerste wedstrijd voor eigen volk gewonnen. De hernieuwde Brugse garde had het niet altijd onder de markt tegen Union SG, maar won toch verdiend met 2-0. Cercle start zo de competitie met zes op zes terwijl Union na twee matchen nog geen doelpunt kon scoren en nog geen punt kon rapen.

In een evenwichtige beginfase was de grootste kans voor Union. Vercauteren werd knap vrijgespeeld in de zestien, maar de nieuwe smaakmaker van de Brusselaars trapte de wenkende kans onbegrijpelijk tegen de lat. Cercle leek wakker geschoten en onder impuls van een bedrijvige Cardona werd het ook enkele keren warm aan de overkant. Toch bleef de 0-0 op het bord tot aan de rust.

Vroeg in de tweede helft kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Het doelpunt kwam niet verrassend van 'man van de match' Cardona die met een mooie lobbal Saussez te grazen nam. Union leek aangeslagen en toen amper vijf minuten later (wie anders dan) Cardona foutief werd afgestopt in de Brusselse zestien, zette Bruno vanop de strafschopstip de 2-0 einstand op het bord.

In de slotfase kreeg Cardona nog een verdiende applauswissel en kon Dylan De Belder zijn eerste drie minuten in het shirt van Cercle vol maken.

Nieuws

Top