Dwars door Vlaanderen: wie is klaar voor de Ronde?

Nu met Milaan-Sanremo de eerste klassieker van het seizoen achter ons ligt, verschuift de focus van het wielrennen naar de Vlaamse koersen. Te beginnen met Dwars door Vlaanderen op woensdag.

In Dwars door Vlaanderen krijgen de toppers, op anderhalve week van Vlaanderens mooiste, voor het eerst de kans hun Ronde-benen te testen. Hoever staan ze met hun voorbereiding? Hoeveel procentjes zit men nog van zijn topconditie verwijderd? Wat doet de concurrentie?

Dwars door Vlaanderen trekt van Roeselare naar Waregem met tussendoor passages langs de Leberg, Berendries, Valkenberg, Eikenberg, Taaienberg, Oude Kwaremont en Paterberg. De 72ste editie, de eerste onder de vlag van de UCI World Tour, kan uitpakken met een sterk deelnemersveld. Met Jürgen Roelandts, Tiesj Benoot en titelverdediger Jens Debusschere brengt Lotto-Soudal alvast een ijzersterk drietal aan de start. Een trio dat weerwerk zal krijgen van onder meer Zdenek Stybar, Fernando Gaviria, Philippe Gilbert en Niki Terpstra, renners van Quick.Step Floors. Andere mannen om in de gaten te houden: Sep Vanmarcke, Jasper Stuyven, John Degenkolb, Michael Matthews, Arnaud Demare, Sonny Colbrelli, Martin Elmiger, Bryan Coquard, ...

Volg Dwars door Vlaanderen woensdag vanaf 14u20 op Eén of waar je ook bent dankzij proximustv.be via je smartphone, tablet of pc.

Nieuws

Top