Nieuwe sterren op komst bij Barça

Is FC Barcelona verzwakt door het vertrek van Neymar? De Blaugrana zullen hun eergevoel alvast oppoetsen door nog groots uit te pakken tijdens de mercato.

Het is zeker geen gewoonte in Camp Nou; een absolute sterspeler verliezen aan een andere club. Het lijkt geleden van Luis Figo, die toen naar het grote Real Madrid trok. De Portugees trok wel naar een club die op dat moment internationaal gloriedagen beleefde, terwijl PSG internationaal een vrij blanco palmares meezeult. Toch slaagden de Parijzenaars erin om hun club als een mooie volgende stap in de carrière van de Braziliaan Neymar te positioneren.

De Catalanen zullen het verlies van Neymar voelen op het veld, maar het effect op de marketing en de verkoop van de mechandising zal gigantisch zijn. Daarom heeft Barça gauw nood aan nieuwe sterren. Met de 222 miljoen euro die het opstreek door Neymar te verkopen, zou dat geen enkel probleem mogen zijn.

De eerste toekomstige publieksspeler tekende trouwens al een contract bij Barcelona. De 29-jarige Braziliaan Paulinho, die vroeger het mooie weer maakte bij Tottenham, wordt door Barça voor 40 miljoen euro weggeplukt bij zijn Chinese club Guangzhou Evergrande.

Ook schakelen de Barcelonezen een versnelling hoger in de transferdossiers van Ousmane Dembelé (Dortmund) en Philippe Coutinho (Liverpool). De Catalaanse geldbuidel zou op deze manier wel heel snel opnieuw leeg kunnen zijn. Borussia vraagt immers 140 miljoen euro voor Dembelé en ook de Reds laten hun goudhaantje pas gaan voor 100 miljoen euro. Beide spelers hebben echter al openlijk hun liefde voor de Blaugrana verkondigd en hebben beide oren naar een transfer.

(RS and Dupk/Picture: Photo News)

Nieuws

Top