Riga ziet groot verschil: "Wij elke week puzzelen; Lommel zet Bertjens en Maletic op de bank"

Voor José Riga worden de komende twee wedstrijden wellicht ook cruciaal voor zijn toekomst als coach van Cercle Brugge. De sympathieke Luikenaar beseft dan ook dat zijn team beter zal moeten doen dan de voorbije vier weken.

Voor de trip naar Lommel recupereert hij wel enkele belangrijke spelers, maar het zal toch opnieuw puzzelen worden naar een zo sterk mogelijke formatie.

"Ik heb vertrouwen in de kwaliteiten die we in onze groep hebben", vertelt Riga op cerclebrugge.be. "We moeten elke week puzzelen, maar dat doet er niet toe.  Ik vind wel oplossingen in mijn kern, en de spelers die er staan zullen klaar zijn. Anderzijds stel ik vast dat Lommel het zich kan veroorloven om Bertjens en Maletic op de bank te zetten. Voor hen valt alles nu blijkbaar in de goede plooi. Ondanks dat mag je niet vergeten dat er voor hen morgen even veel druk is, net als voor Leuven en Tubeke die zaterdag spelen."

Veel scenario's mogelijk

Dat alle teams op twee speeldagen van het einde allemaal nog moeten knokken voor het behoud is natuurlijk de verdienste van de komende opponent; Lommel United. Zij begonnen hun spectaculaire remonte met een 0-5 zege op Jan Breydel. "Het parcours van Lommel is ongelooflijk in de play-downs. Na 3 zeges en een gelijkspel staan alle ploegen nu weer bij elkaar waardoor het spannend blijft tot het einde. Ook voor ons zijn er nog heel veel scenario's mogelijk, maar die doen er morgen niet toe. We moeten ons enkel concentreren op onze wedstrijd morgen, en in Lommel een resultaat neerzetten."

Nieuws

Top