Van zwarte beest tot inspiratiebron: het vreemde verhaal van Lommel vs. Cercle

Voor Lommel United en Cercle Brugge staat vrijdagavond misschien wel de belangrijkste match van het seizoen op het programma. De verliezer van het duel dreigt immers dé voornaamste degradatiekandidaat te worden voor aanvang van de laatste speeldag.

Spanning troef dus aan de Gestelsedijk, waar ze na hun fantastische remonte komende vrijdag zowaar zekerheid kunnen verwerven over het behoud. Winst tegen Cercle volstaat om een Noord-Limburgs volksfeest te ontkenenen. Cercle is bij winst nog niet zeker van het behoud, maar kan wel een serieuze stap richting een extra jaartje Proximus League zetten.

Maar hoe deden beide teams het eigenlijk in hun onderlinge duels? Tot voor de start van de Play Downs bakte Lommel er bitter weinig van. In zes confrontaties konden de Limburgers geen enkele keer winnen. Cercle pakte 4x de volle buit en twee keer eindigde de match op een gelijkspel... en toen kwam er dus de 0-5 in Jan Breydel, die Lommel inspireerde tot de ongelooflijke terugkeer die het tot op heden kon bewerkstelligen.

Dat de eerste zege ooit tegen Cercle Brugge buitenshuis werd behaald, betekent ook wel dat de streak aan de Gestelsedijk nog steeds doorloopt. In eigen huis slaagde Lommel er nog niet in om te winnen van de 'Vereniging'. Meer zelfs... enkel Alexandre De Bruyn slaagde erin om de Lommelfans tegen Cercle aan het juichen te brengen in hun eigen stadion. In de andere duels werd er geen thuisdoelpunt gescoord.

Wordt het opnieuw een triomf voor Cercle of breekt ook Lommel deze streak af en verzekert het zich van het behoud? Antwoord vrijdagavond om 20u30 in het Soevereinstadion of bij Proximus 11.

Nieuws

Top