Het einde van White Star nabij? Financiële én sportieve problemen voor Bico en co

Het ziet er niet goed uit voor de kampioen van de Proximus League van 2015-2016. White Star Brussel vroeg uitstel voor het indienen van het licentiedossier, maar dat werd geweigerd door de licentiecommissie. Bovendien is het niet duidelijk of de club z'n overige 2 wedstrijden nog mag afwerken.  

Tot overmaat van ramp zijn ook ex-spelers Vanhamel en Fuanda niet volledig uitbetaald, waardoor de club al 2 wedstrijden verplicht forfait moest geven. Ook de laatste 2 wedstrijden van het seizoen staan op de helling. Als White Star geen oplossing vindt voor de financiële geschillen en dus forfait moet geven voor de laatste 2 wedstrijden, dan zullen alle uitslagen van de club van dit seizoen worden geschrapt. 
 
Volgens Sport/Voetbalmagazine is sterke man John Bico in het buitenland  om op zoek te gaan naar vers kapitaal. De dringt echter: want zelfs als White Star niet geschorst wordt én een licentie krijgt, dan nog loert het degradatiespook om de hoek. De Brusselse club zakte de voorbije weken weg tot een schamele 14e plaats in het klassement, goed voor rechtstreekse degradatie naar 2e amateur. 

Nieuws

Top