Lommel - Cercle wordt geleid door... ex-jeugdspelers van de 'Vereniging'

Opvallend nieuws vanuit het scheidsrechterskorps. Kevin Van Damme werd namelijk aangeduid om de degradatieclash tussen Lommel en Cercle in goede banen te leiden. De ref speelde in zijn jeugdjaren bij 'de Vereniging' en ook vierde ref Ken Vermeiren heeft eenzelfde verleden bij Cercle. Toch moeten de Lommelfans niet meteen panikeren...

Want bij Cercle zien ze Van Damme en Vermeiren namelijk niet zo heel graag komen, aldus 'Krant van West-Vlaanderen'. In het recente verleden waren ze in Brugge namelijk niet zo blij met de prestaties van het duo.

Van Damme kreeg heel Cercle over zich heen toen hij dit seizoen tijdens Antwerp - Cercle. Hij gaf Antwerp onder meer een strafschop na een fout van Diarra en bestrafte hij Haroun (toen nog bij Cercle) met twee (terechte) gele kaarten. In het slot was er dan ook nog een betwiste corner voor The Great Old, waaruit de winnende treffer viel.

Met z'n tienen

Ook aan Vermeiren hebben de Cercle-fans dit seizoen niet meteen de beste herinneringen. Hij trok tegen Leuven rood voor Mathieu Maertens en stuurde tegen Lierse Pierre Bourdin vervroegd van het veld na een penaltyfout op De Belder.

Het mag dus duidelijk zijn dat enige partijdigheid of een vorm van favoritisme beide heren vreemd is en dat ze hun neutraliteit voorop stellen, al is het toch opvallend dat de KBVB net voor deze cruciale match voor dit duo gaat. De match tussen AFC Tubize en OH Leuven wordt geleid door Bert Put.

LEES OOK: Cercle-speler geschorst, Lommelaars op scherp

Nieuws

Top