OFFICIEEL: Vlaams overnamebod op OHL moet Chinees princiepsakkoord counteren

OH Leuven maakte eerder dit jaar bekend dat het een princiepsakkoord had met een Chinese investeerdersgroep, maar dat nieuws zorgde voor veel ophef bij heel wat Leuvense BV's én bedrijfsleiders. ZIj bundelden zich allemaal in het project 'OHL op Dreef' én komen nu dus op de proppen met een mogelijk lokaal alternatief voor de Chinese poen.

Het project kreeg heel wat aandacht toen onder meer Rode Duivel Dries Mertens, ex-OHL-boegbeeld Bjorn Ruytinx, styliste Lien Degol en tv-maker Elke Neuville zich mee achter het initatief schaarden, maar de laatste weken was het er wel wat stil rond geworden. Niet omdat het vuur snel weer gedoofd was, maar wel omdat er achter de schermen heel hard gewerkt werd aan een overnamebod, zo blijkt nu.

Lokaal alternatief

"We kunnen u vandaag bevestigen dat de contouren voor een alternatief overnamebod van voetbalclub OHL door Vlaamse investeerders vastliggen", klinkt het in een persbericht. "Na de onverwachte bekendmaking van het princiepsakkoord met de Chinese investeerder gaf het huidige bestuur van OHL aan dat het tot stand komen van een sluitend samenwerkings-of overnameakkoord nog maanden zou duren. Daarop hebben wij u op 08/02 bericht dat wij de zoektocht naar een lokaal alternatief met een sterke lokale verankering hadden opgestart."

En die gebundelde krachten zorgden er nu dus al voor dat 'meerdere Vlaamse ondernemers / investeerders zich principieel akkoord hebben verklaard om samen te werken voor de overname van de club.'

Toekomst in eigen handen

"De commitments die ons werden toegezegd garanderen de ernst van dit bod, dat in de loop van deze week wordt gefinaliseerd" klinkt het nog. "De invalshoeken van ons bod blijven volledig trouw aan de originele uitgangspunten die de fusieclub zoveel jaren geleden heeft vastgelegd. Via een doelgroepgericht community-beleid en het verder uitbouwen van een kwalitatieve jeugdopleiding willen wij de continuïteit van de club verzekeren. Beter nog, dit bod verstevigt volgens ons de basis waarop de club in de toekomst verder kan uitgebouwd worden, zonder het beleid in buitenlandse handen te geven en met de ambitie een vaste stek in de top 12 van het Belgische voetbal te verwerven."

Nieuws

Top