Komend weekend starten de Play Downs: zo liggen de kaarten bij de start

Komend weekend starten eindelijk de Play Downs. De teams van AFC Tubize, Cercle Brugge, OH Leuven en Lommel United konden de voorbije weken de hoofden even leeg maken en zich dan volledig klaarstomen voor de degradatiestrijd.

In de mini-competitie starten de teams met de helft van de punten die ze vergaard hebben in de reguliere competitie en staan er in totaal zes speeldagen op het programma. Voor Tubize, Cercle en OHL wordt het vooral een zaak om rode lantaarn Lommel meteen alle hoop te ontnemen, terwijl het voor de Limburgers net de bedoeling moet zijn om zo snel mogelijk één of meerdere teams aan het twijfelen te brengen.

Lommel start de degradatiestrijd met zes punten minder dan OHL, terwijl Tubize en Cercle al acht punten meer hebben dan de groenwitten uit Noord-Limburg.

Klassement

1. AFC Tubize: 17 punten
2. Cercle Brugge: 17 punten
3. OH Leuven: 15 punten
4. Lommel United: 9 punten

Op de eerste speeldag kunnen de nummers één en twee al meteen zo goed als zeker zijn van het behoud als ze hun match winnen. Tubize trekt naar Den Dreef terwijl Cercle Brugge in Jan Breydel Lommel partij geeft. Maar dé meest cruciale match staat wellicht op speeldag 2 op de agenda; dan trekt OH Leuven naar het Soevereinstadion om Lommel uit te tellen of om Lommel weer volop in de strijd te laten komen.

Speeldag 1

24/03 om 20u30: OH Leuven - AFC Tubize
26/03 om 14u30: Cercle Brugge - Lommel United

Nieuws

Top