Vanderbiest voorgesteld in Lier: "Hier is het meer 'willen' dan 'moeten'"

K. Lierse SK stelde vrijdag z'n nieuwe coach voor. Vanderbiest ondertekende een contract tot 2020 en heeft één doel: promoveren naar 1A. Een doelstelling die hem niet afschrikt: "We hebben samen de analyse gemaakt en weten waar we aan moeten werken", aldus Vanderbiest.  

Na zijn passage bij R. Antwerp FC en Aris Limassol gaat Vanderbiest dus opnieuw in 1B aan de slag. "Ik ben blij dat ik mag meewerken aan het 'project Lierse'. Het telefoontje van Roel Rymen kwam als een geschenk uit de hemel. We hebben alles goed doorgepraat en waren er snel uit. Al zat ik met 1 'moeilijk' puntje, en dat was het feit dat ik in de voetsporen zou treden als een icoon als Van Meir."
 
"Ik weet wat de mogelijkheden zijn hier. De analyse van Lierse heb ik tijdens het seizoen meermaals gemaakt, omdat ik er met Antwerp twee keer heb moeten tegen spelen. Lierse staat bekend als een ploeg die snel, frivool en aanvallend voetbal speelt, maar misschien iets te speels voetbalt. Ik wil meer metier en op bepaalde posities meer power en kracht."
 
De ambitie van de Pallieters loopt parallel met die van Antwerp tijdens het begin van vorig seizoen. "Ook zij hadden op een haar na de promotie gemist. Al leeft hier meer het gevoel van 'willen' dan van 'moeten'. Dat was bij Antwerp wel anders. Maar ik heb uit mijn periode bij Antwerp ook wel wat lessen getrokken over mezelf, zaken die we anders gaan aanpakken in Lier."
 
Vanderbiest wil de nodige afstand bewaren van de groep. "Er is een periode geweest dat het echt nodig was om 'in' de groep te staan, maar de maatschappij is veranderd. Ik wil toch ook de nodige afstand bewaren van mijn groep, maar altijd in balans. Het is een kwestie van aanvoelen wat het beste werkt voor de coach én voor de groep."
 
Geel-zwart koos voor Vanderbiest met het parcours van KV Oostende in het achterhoofd. "Maar hier staat al wel iets. Veel meer dan een fundament. Bij Oostende moesten we echt van 0 beginnen bouwen."

Nieuws

Top