Van Meir enorm kwaad na ontslag: "Dit is de beslissing van één persoon"

Eric Van Meir heeft bij 'Sporza' een eerste keer gereageerd op zijn ontslag bij 'zijn' Lierse. Volgens de sympathieke Kempenaar ligt er slechts één man aan de basis van zijn ontslag: Maged Samy. "Vroeger was Lierse geen moeilijke club, nu is het een trainerskerkhof."

Van Meir voelde al enkele weken de bui hangen, maar desalniettemin kwam de klap toch hard aan. "Ik had het gevoel dat we deze club weer aan het opbouwen waren na de slechte resultaten van de voorbije jaren. Lierse kwam weer positief in het nieuws. Vorig jaar stelde ik het behoud veilig, nu was ik kampioen, maar het was blijkbaar niet genoeg. Vroeger was dit geen moeilijke club, maar nu is het hier een trainerskerkhof. Toch dacht ik dat ik op de goeie weg was en dat er een goeie basis was om volgend jaar voor de promotie te gaan."

Zizo en Masika

De cijfers die Van Meir dit seizoen voor kon leggen waren effectief uitstekend, maar de promotie (het eigenlijke doel) werd niet gehaald. En daar wordt de coach nu dus op afgerekend. Onterecht volgens Van Meir zelf. "In december of januari hebben de mensen die de sportieve beslissingen nemen gezegd: "Roeselare is heel sterk, het zal moeilijk worden. Laat ons al werken aan volgend seizoen." Het is ook daardoor dat ze Zizo en Masika verkocht hebben. Twee spelers die in mijn ploeg stonden. Dat is de reden dat we de tweede periode niet gewonnen hebben."

"Ik leg de schuld niet bij het bestuur, maar bij een persoon die dit heeft beslist", besluit de coach bij Sporza. "Als je de analyse maakt van alles wat er gebeurd is, dan zie ik maar een groot probleem. Het was Eric Van Meir tegen Maged Samy en dat is een strijd die ik nooit kan winnen."

Nieuws

Top